


- Утре е 30 годишнината от сватбата ни, искаш ли заколим прасето?
- Защо, то какво е виновно?! Брат ти ни запозна...

- Вселайко!
Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]
Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]
Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!
Винаги, когато я приготвям, вкъщи ухае на уют, а спомените от детството нахлуват
Обикновено се пълни със сирене, но може и с кайма или нещо зелено
Рецептата е от Турция, а както е известно, там са царе на баниците
Заливката е фантастична и всъщност прави цялата магия
Този ароматен и сочен сладкиш се приготвя от „напоени“ кори за баница и портокали и е с много по-приятен и освежаващ вкус от класическата гръцка баклава
Става невероятно мек и с много фин вкус благодарение на изварата
Ето я рецептата
Не пестим от материал, за да се получи вкусна и пухкава
Вкъщи я наричаме и солен кекс
Сладкишът напомня на баклава, защото накрая се залива със захарен сироп, но е много по-мекичък и вкусен