

– А какво ви казват?
– Че съм луд.
– Ами, слушайте ги – те явно ви познават!

– Дядо, защо си тъжен на снимката?
– Защото съм разбрал, че вече е късно да избягам…

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]
Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]
Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!
Винаги, когато я сервирам на гостите, те ме засипват с комплименти и си мислят, че съм я правила с домашни кори
Цялата "тайна" е в малкия трик с нарязването на корите
Просто не редите корите
Днес ви предлагаме един специален вариант на бюрек, който се приготвя в района на оживения южен турски град Адана
Винаги, когато я приготвям, вкъщи ухае на уют, а спомените от детството нахлуват
Обикновено се пълни със сирене, но може и с кайма или нещо зелено
Рецептата е от Турция, а както е известно, там са царе на баниците
Заливката е фантастична и всъщност прави цялата магия
Този ароматен и сочен сладкиш се приготвя от „напоени“ кори за баница и портокали и е с много по-приятен и освежаващ вкус от класическата гръцка баклава
Става невероятно мек и с много фин вкус благодарение на изварата